Нова помощ за Украйна. Ето какво даваме

Как България ще подкрепи Украйна

Нова помощ за Украйна. Ето какво даваме | StandartNews.com

България ще вземе участие в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Програмата - официално обявена по време на годишната министерска среща на ОИСР, състояла се на 7-8 юни 2023 г. в Париж, има за цел да подпомогне усилията на украинската страна в процеса на реформи по пътя ѝ към членство в ЕС и ОИСР.

Дейностите и мерките, заложени в Програмата, са на обща стойност 16.5 млн. евро за целия четиригодишен период на нейното действие. Предвижда се финансирането да бъде изцяло с доброволни вноски от страните членки на ОИСР, кандидати за членство и партньори. България ще се включи в Програмата с доброволен финансов принос в размер на 60 000 евро. Финансирането ще бъде осигурено от бюджета на Министерството на външните работи.

Участието на България към програмата на ОИСР за Украйна ще бъде допълнително потвърждение на твърдия ангажимент на страната ни към подпомагане възстановяването и икономическото развитие на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай