Нов случай на разкарвани по болници родители

Момиченцето ни започна да повръща петък срещу събота. Отидохме на заместващ педиатър, който ни каза, че е с стомашно-чревен вирус и ни даде рецепта, разказаха родители

Нов случай на разкарвани по болници родители | StandartNews.com

Момиченцето ни започна да повръща петък срещу събота. Отидохме на заместващ педиатър, който ни каза, че е с стомашно-чревен вирус и ни даде рецепта. Обаче детето ни започна да се влошава  и вдигна висока температура. Отидохме в Специализираната болница по активно лечение на детски болести - проф. д-р Иван Митев, прегледа го дежурната гастроентероложка. Опипа му корема и ни каза, че детето е силно дехидратирано и трябва да го настанят, но нямат свободно легло, ако ни приемат - ще лежим в коридора. Това разказаха Лора и Георги Стоилови в ефира на Нова телевизия и заявиха, че също са чакали доста за преглед в педиатрията.

"Едните нямат хирург, другите нямат ехограф. Родителите са в някаква безизходица", разказва Лора Стоилова.

"Всеки родител, който се е сблъсквал с това нещо, знае, че трябва да обиколи няколко заведения, няколко кабинета", коментира Георги Стоилов.

"Понякога нямаш това време. Ние загубихме 2 дни, които можеше да са фатални", обяснява Лора.

"Отидохме в частна болница, пуснаха кръв и CRP  беше 8.Пуснаха ни банка и ни изписаха вечерта, защото нямат стационар, казаха ни да отидем утре сутрин. Отиваме и CRP беше скочило на  113. Но дори и за тях това не е чак толкова притеснително", обяснява Лора. "Ние през цялото време искахме преглед от хирург, те казваха, че нямат такъв. За ехограф, казват: "Ние нямаме такъв, евентуално в понеделник ехографът ще работи". Следобедът детето видимо се влошава. Тя просто се отпуска и само стои полунеадекватна. След изрично мое настояване, че най-вероятно е апандисит ме поглежда и казва "Категорично не е!". Отново ни пуснаха и отново казаха да отидем на другия ден по обяд. Но ние веднага отидохме в Пирогов.След малко детето ни бе на операционната маса", разказа майката.

Кадър-Нова телевизия

Благодаря на д-р Красимир Житянов. Той спаси детето ни. По думите му е нямало  да оживее до сутринта, ако не бяхме отишли. Той каза, че всичко е било в гной. Червата са ѝ били вадени и мити, така ни каза той.Освен апандицит е имало и перитонит. Спасиха я. Но проблемът е в това, че няма една специализирана детска болница, която да има апаратура и специалисти", категорична е тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай