Нов обрат с времето, къде обявиха жълт код

През деня над България и Румъния ще има условия за валежи

Нов обрат с времето, къде обявиха жълт код | StandartNews.com

През нощта срещу четвъртък от северозапад ще започне увеличение на облачността, която до сутринта ще обхване и Централна България, над източна ще се задържи предимно ясно. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще се повишат, но ще са необичайно ниски за август - до 12-15°С. Малко по-високи ще бъдат по Черноморието - до 18°С.

През деня над Западна, а по-късно през деня и над Източна България ще е предимно облачно и на много места ще паднат проливни валежи ще има условия и за гръмотевична дейност. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 28° - 32°С.

Поради очакваните силни гръмотевични бури е издадено и предупреждение за гръмотевични бури и значителни валежи, предава MeteoBalkans.

Времето по Черноморието 

През нощта срещу четвъртък ще се задържи предимно ясно. След обяд облачността ще се увеличи и по Северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от изток. Температурата на морската вода постепенно ще се повишава. Очаквани максимални температури на въздуха -28-29°С.

Температура на морската вода - 24°-26°С.

Вълнение на морето – 1-2 бала.

Времето в София 

През нощта срещу четвъртък от северозапад ще започне увеличение на облачността, която до сутринта ще се вплътни и на места из Софийското поле ще започнат и валежи от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще се повишат - и ще са между 13-14 °С

През деня ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Очакваните максимални температури ще са между 27-29°С.

Времето в планините

Над планинските масиви от Западна и Южна България ще е предимно облачно с валежи и засилена гръмотевична дейност. В Странджа и Източна Стара планина ще се задържи предимно слънчево, а след обяд и с временни увеличения на облачността.

Ще продължи да духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 15°C, на 2000 метра – около 9°C.

Времето на Балканите 

През следващите 48 часа въздушната маса над полуострова, постепенно ще се стабилизира и температурите ще се повишават. През деня над България и Румъния ще има условия за валежи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай