НЛО съвсем близо до нас, Румъния прати МиГ-ове

Засечена е малка въздушна цел

НЛО съвсем близо до нас, Румъния прати МиГ-ове | StandartNews.com

Над Румъния е открит неидентифициран летящ обект. Военните са вдигнали два изтребителя МиГ-21, за да го прехванат, предаде „Диджи 24“, цитирана от БГНЕС.

Министерството на националната отбрана съобщи, че системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили е открила около 12:30 ч. малка въздушна цел с характеристики на метеорологичен балон на височина около 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния.

"Системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили засече във вторник, 14 февруари, около 12,30 ч., малка въздушна цел с характеристики на метеорологичен балон на височина около 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния. Румънските власти са приложили всички стандартни процедури от момента на откриване на обекта и два самолета МиГ-21 „LanceR“ на румънските ВВС от бойната служба под командването на НАТО са излетели от 86-та въздушна база Fetești около 12,40 ч. и са били насочени към района, в който е съобщено за въздушната цел”, се казва в прессъобщение на Министерството на националната отбрана.

От съобщението се разбира, че пилотите на изпратените изтребители не потвърждават наличието на въздушна цел нито визуално, нито чрез бордовите радари. Те са останали в района за около 30 минути, за да се изясни напълно въздушната обстановка, след което са се върнали във военновъздушната база. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай