Събота,

НЛО съвсем близо до нас, Румъния прати МиГ-ове

От: Стандарт -
2812
НЛО съвсем близо до нас, Румъния прати МиГ-ове
A
A
A

Над Румъния е открит неидентифициран летящ обект. Военните са вдигнали два изтребителя МиГ-21, за да го прехванат, предаде „Диджи 24“, цитирана от БГНЕС.

Министерството на националната отбрана съобщи, че системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили е открила около 12:30 ч. малка въздушна цел с характеристики на метеорологичен балон на височина около 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния.

"Системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили засече във вторник, 14 февруари, около 12,30 ч., малка въздушна цел с характеристики на метеорологичен балон на височина около 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния. Румънските власти са приложили всички стандартни процедури от момента на откриване на обекта и два самолета МиГ-21 „LanceR“ на румънските ВВС от бойната служба под командването на НАТО са излетели от 86-та въздушна база Fetești около 12,40 ч. и са били насочени към района, в който е съобщено за въздушната цел”, се казва в прессъобщение на Министерството на националната отбрана.

От съобщението се разбира, че пилотите на изпратените изтребители не потвърждават наличието на въздушна цел нито визуално, нито чрез бордовите радари. Те са останали в района за около 30 минути, за да се изясни напълно въздушната обстановка, след което са се върнали във военновъздушната база. 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com