Събота,

Нинова отива на съд, "рекордьор" я подгони за набеждаване

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
3653
Нинова отива на съд, "рекордьор" я подгони за набеждаване
A
A
A

Александър Михайлов, който беше отстранен от шефския пост в държавната оръжейна компания "Кинтекс" съди министъра на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

"Корнелия Нинова отива на съд по Наказателния кодекс. На министъра на икономиката и индустрията ще се наложи да отговаря пред българския съд за всички изречени неистини за мен и "Кинтекс" през последния месец и половина в процес по Наказателния кодекс", написа Михайлов.

По думите му на лидерката на БСП й предстои да разбере смисъла на поговорката "Можеш да излъжеш малко хора за много време, можеш да излъжеш много хора за малко време, но не можеш да излъжеш много хора за много време".

"Истината е, че нейната атака срещу мен стана истински брутална, когато оповестих, че докато говори на електората си, че е против износа на българско оръжие за Украйна, с нейния санкция огромни количества отиват там през Централна Европа за военния конфликт", отбеляза Михайлов.

Той се определи като "рекордьор", защото Нинова и подчинените й за един месец тя три пъти го дали на прокуратурата.

Александър Михайлов, сн. Фейсбук

"Аз обаче нямам притеснения да говоря, защото всички факти и документи са на моя страна. Ще видим обаче как тя ще обясни пред съда всичко, което изговори в публичното пространство", подчертава бившият шеф на "Кинтекс".

В края на април Нинова нареди смяна на управителния борд на "Кинтекс", тъй като, по думите й, досегашният изпълнителен директор е бил в драстичен конфликт на интереси - управлявал е едновременно държавния "Кинтекс" и частна оръжейна фирма.

Оттам пък отговориха, че държавното дружество не работи по договори за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com