Събота,

Николай Николов: Защо няма сигурност в парк „Св. св. Петър и Павел“

От: Редактор -
Николай Николов: Защо няма сигурност в парк „Св. св. Петър и Павел“
A
A
A

В парк „Св. св. Петър и Павел“ липсва нощно осветление, въпреки изградените стълбове за осветителни тела, има необезопасени мостове при изкуственото езеро, изкъртени и преобърнати са пейки и  кошчета за боклук.

За това алармира общинският съветник от БСП Николай Николов. Той от седмици получава сигнали от граждани от столичния район „Красна поляна“ за проблеми със сигурността и обществения ред в този парк.

При проверка на място, включително и в тъмната част от деня, Николов е  установил, че притесненията и оплакванията на хората са напълно основателни.

Ето защо общинският съветник от БСП е отправил питане към кмета на район „Красна поляна“, в което поставя въпроса какви са причините да няма осветление в парка, въпреки изградените осветителни тела. Също така той пита предвижда ли се двата моста на изкуствено създаденото езеро да бъдат обезопасени с предпазни перила и кога дупките по алеите, водещи към тях ще бъдат запълнени.

Николов иска и информация колко са поставените пейки на територията на парка и каква част от тях са пострадали или унищожени от хулигански прояви.

„Има ли охранителна фирма, която да следи за спазването на обществения ред и сигурност на територията на парк Св. св. „Петър и Павел“, пита още социалистът.

„Парковете и градините са важна част от градската среда и поддържането и стопанисването им е задължение и отговорност на общинската администрация. Липсата на осветление, видеонаблюдение и превенция създават предпоставки за вандалски посегателства и риск за живота и здравето на гражданите, които ги посещават“, категоричен е Николай Николов. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички