Неуместен некролог разлепен за проф. Вучков

Жалейката била с двусмислено послание

Неуместен некролог разлепен за проф. Вучков | StandartNews.com

Съседи на професора възмутени от брат му и жена му

Некролог с доста неуместен текст е разлепил братът на проф Юлиан Вучков - актьорът от Народния театър Михаил Петров, алармираха  съседи на професора. Те са изумени, че на входната врата на кооперацията на ул. "Христо Белчев", на която той живее от десетилетия, като и на дървото пред нея, е залепена жалейка с двусмислено послание.

Некрологът гласи буквално следното:

"Почина проф. Юлиан Димитров Вучков. Присъствието ти беше изключитело ярко и неотразимо. Нека пътуването в безвремието ти донесе онзи вътрешен баланс и удовлетворение, които ти липсваха тук, на Земята... Почивай в мир!". Подписан е "от семейството".

"Какво семейство - професора нямаше такова! Те от десетилетия не си говореха с брат си, а жената на Михаил Петров дори казвала, че го чака да умре, за да наследят апартамента му. И как е възможно в некролог да има толова ехиден текст?! Нямал бил "вътрешен баланс" - как е възможно такова нещо да се пише в некролог?! А няма нито дума за творческите му постижения, 33-те книги, които издаде, научните му трудове и титли, бурната телевизионна дейност! Възмутена съм от дъното на душата си", нарежда Василка Николова, която е комшийка на Юлиан Вучков от 1987 г.

По-рано днес проф. Вучков бе изпратен в църквата "Свети Седмочисленици" от стотици опечалени негови почитатели, сред които се забелязаха и няколко публични фигури. До ковчега съболезнования приемаше именно Михаил Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай