Нечуващи актьори танцуват в Младежкия

Нечуващи актьори танцуват в Младежкия | StandartNews.com

Уникален спектакъл, посветен на международния ден на хората с увреждания, препълни салона на Младежкия театър преди вечер. Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Етиен Леви, Мими Иванова, Галя Георгиева, Ивайло Захариев, "Спринт" и балет "Веда джуниър" бяха сред участниците на концерта "Продължаваме заедно", организиран под патронажа на Столична община.

Идеята на шоуто бе с песни, танци и пърформанси изпълнители от различни поколения да подадат ръка на хората в неравностойно положение. Публиката бе особено очарована от изпълнението на младите таланти от театър "Мим Арт", който празнуваха петия си рожден ден и 17 от основаването на група "Жестим", чийто наследник са те. Трупата е създадена през 2008-а и в нея работят 15 актьори с увреден слух, 8 от които са завършили специализиран клас по "Пантомима" в НАТФИЗ.

Това е единственият подобен театър в България, а негов ръководител е Мария Атанасова. По удивителен начин нечуващите актьори синхронизираха жестове и мимики, танцуваха, без да чуват музиката. Публиката аплодира бурно актьорите, за които изявата е едновременно предизвикателство и удоволствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай