Събота,

Нечуващи актьори танцуват в Младежкия

От: Failed to load user -
A
A
A

Уникален спектакъл, посветен на международния ден на хората с увреждания, препълни салона на Младежкия театър преди вечер. Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Етиен Леви, Мими Иванова, Галя Георгиева, Ивайло Захариев, "Спринт" и балет "Веда джуниър" бяха сред участниците на концерта "Продължаваме заедно", организиран под патронажа на Столична община.

Идеята на шоуто бе с песни, танци и пърформанси изпълнители от различни поколения да подадат ръка на хората в неравностойно положение. Публиката бе особено очарована от изпълнението на младите таланти от театър "Мим Арт", който празнуваха петия си рожден ден и 17 от основаването на група "Жестим", чийто наследник са те. Трупата е създадена през 2008-а и в нея работят 15 актьори с увреден слух, 8 от които са завършили специализиран клас по "Пантомима" в НАТФИЗ.

Това е единственият подобен театър в България, а негов ръководител е Мария Атанасова. По удивителен начин нечуващите актьори синхронизираха жестове и мимики, танцуваха, без да чуват музиката. Публиката аплодира бурно актьорите, за които изявата е едновременно предизвикателство и удоволствие.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички