Не обичам да ме дебнат в гръб

Не обичам да ме дебнат в гръб | StandartNews.com

- Мистър Гибсън, какви са впечатленията ви от България досега?

- Нямам много свободно време да разглеждам - работя, спя, тренирам или имам други ангажименти, свързани със снимките.

Най-често съм в студиото - наблюдавам другите как се трудят.

- Как реагирахте, когато Сталоун ви покани за ролята?

- Ами, съвсем обикновено. Той се обади и попита: "Искаш ли да изиграеш нещо в "Непобедимите?" Отговорих му: "Да, да - аз ще бъда Лошия. Ти само измисли нещо забавно, нещо готино. Аз ще дойда и ще помогна с каквото мога." После седнахме, поговорихме за героите, за образите, написахме някои сцени. Слай е страхотен - много е отворен, лесно се работи с него.

- Кажете нещо повече за вашия герой.

- Той е измамник, мошеник, наемник - не особено приятен индивид. Той е Лошия.

- Но на вас ви харесва да сте Лошия...

- Разбира се.

- Бихте ли дошли да снимате в Киноцентъра ваш филм?

- Да, защо не? Тук има прекрасно студио. Наблюдавам екипите - работят отлично. Ще бъде добре да дойдат и много други продукции. Не знам дали имате закон за стимули във филмовата индустрия - като в повечето европейски държави. Заради данъчните облекчения доста хора биха дошли да снимат в България - би било полезно за икономиката ви, ще има повече работни места. Тогава и аз със сигурност бих осъществил тук някой от проектите си.

- Успяхте ли да се видите с Христо Шопов и с Христо Живков, които режисирахте в "Страстите Христови?"

- О, да, срещнахме се онзи ден - имахме малко време да поговорим, да се посмеем. А пък Христо Живков преди време ми направи пържоли в Ел Ей - дойде у дома на гости. Беше готино. Въобще и двамата са страхотни актьори.

- Чу се, че отново готвите нещо грандиозно.

- Да, в бъдеще. Винаги съм готов с големи проекти. Но научих урока си от миналото. Споделя ли какво се каня да снимам, все се намира някой, който краде от идеите ми и после ме копира. Така че вече си мълча. Предпочитам изненадата. Обичам, когато всички останат учудени. Все едно, че съм ги издебнал, че съм се промъкнал зад гърба им. Но никак не ми харесва, когато някой го направи зад моя.

- Преди да тръгнете за снимките в България, се пошегувахте с журналистка от Си Ен Ен, че идвате тук, за да продавате обувки...

- Трябва да съм бил тотално скапан от умора и от летене.

- Опитахте ли от нашата кухня?

- О, да - ям всичко, което ми предложат. И шопска салата, разбира се.

- Харесват ли ви вината ни?

- Пия само вода и кафе.

- Бихте ли дошли ваканция у нас?

- Да, надявам се да ми остане време да пообиколя наоколо. Въпреки че тук много се работи - дните и нощите се сливат. Но ако намеря свободни часове, бих се разходил с кола из страната - да разгледам различните градове, природата, всичко, каквото има.

- Колко време отделяте за фитнес?

- Опитвам се да ходя в салона поне през ден. Прекарвам там по три часа - и това, повярвайте ми, е доста. Но не вдигам тежести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай