Не Борисов, а Първанов обрече шансовете на Бокова

Не Борисов, а Първанов обрече шансовете на Бокова | StandartNews.com

БСП вече стана селска партия, но още търпим нахалството на комунистическите фамилии

Направи го още през 2008 г., когато подкрепи Аржентина за Фолклендските острови и вбеси британците

Георги Марков, бивш конституционен съдия

Една партия, която отдавна не е социалистическа, поде истерия покрай изборите в ООН. Това е Българската селска партия, която миналата година беше тежко наказана от българския избирател и загуби всички големи градове в България. БСП е капо. И затова сега, типично за една селска партия, без да обиждам българското село, приемат желаното за реално. Все им се искаше Бойко Борисов да е провалил кандидатурата на Ирина Бокова. Само че нейната кандидатура априори бе провалена, бе сведена до нула, още през 2008 година. Тогава стана най-големият гаф в новата история на България. Случи се в Аржентина по време на визитата там на тогавашния ни президент Георги Първанов.

По това време Борисов не е в парламента, не е президент, не е премиер, не е външен министър, не е бил в Аржентина.
Следват няколко въпроса: Първо, кой беше в Аржентина през ноември 2008 г.? Второ, имаше ли в делегацията министри на БСП от омразната на българския народ Тройна коалиция - БСП, ДПС и Червения цар? Трето, беше ли там Ирина Бокова? Четвърто - лобираше ли се за Ирина Бокова да стане член на ЮНЕСКО (ако да, няма лошо, все пак е българка)? Пето - нашият президент подкрепи ли Аржентина в спора за Фолклендските острови срещу Великобритания? Седмо - имаше ли наздравица от красавицата президент на Аржентина Кристина Фернандес в благодарност на българския президент, който единствен от Европа подкрепи Аржентина срещу Англия в една война, в която бяха убити много британски войници? Аржентинската преса изпадна ли във възторг, цитираше ли повсеместно Първанов? Изпаднаха ли в стрес британските медии и дипломация от това? Следващ въпрос - беше ли тук в България скоро легендата Виктор Орбан? Намекна ли той деликатно че не се бърка в нашите суверенни работи, но че кандидатурата на Бокова е обречена на неуспех? Защото най-големият източноевропейски политик имаше смелостта да подкрепи Камерън при гласуването срещу недоразумението Юнкер. 26 на 2 бяха гласовете в Европейския съвет. Това бешще и първият повод Камерън да напусне ЕС.

В резултат на тези въпроси аз питам - възможно ли да е мислим, че горда Англия и особено консерваторите ще търпят за шефското място на ООН член на българската делегация, подкрепила страна от Латинска Америка срещу страна от Европейския съюз?

БСП забърка попарата, а я изсърба Пламен Орешарски. Този човек, който стана министър-председател на България, без да бъде избиран, нямаше мандат да издига Бокова. Той беше представител на победени партии и елементарната политическа логика изискваше да се допита до победилата партия. Борисов обаче не беше питан.

И сега - ако Борисов е направил грешка, тя е грешка не в политиката му, а грешка на неговата демократичност, широка скроеност и добро сърце. И великодушието на вечния победител. Десет избора - десет на нула. Бил ги е двете партии - БСП и ДПС заедно. А само преди 11 месеца ги съкруши във всички големи градове на България. Паднаха всички червени бастиони.
Приятелю, Бойко, отивай на предсрочни избори! Сложи край на нахалството на комунистическите фамилии! 70 години бяха Живкови, Бокови, Танчеви, Велчеви, Пръмови и т.н. 70 години, без да имам нищо лично към техните наследници, деца, внуци и снахи са най-гениалните в България. Те влизаха с привилегии в английските гимназии и в университета, те не служеха войници, те лапаха с гаванките в хотел "Рила", когато нашите майки и баби се редеха на опашки за банани. България трябва да скъса с посткомунизма. Колкото до Организацията на обединените нации - такава няма. Няма обединени нации, има разединени нации, които допуснаха цели държави като Сирия, Ливан, Египет, Ирак да бъдат унищожени. И разплакаха майката на Европа, ислямизирайки я.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай