Не е истина! Колко пияни и наркомани зад волана хвана полицията

зашеметяваща статистика бе обявена днес

Не е истина! Колко пияни и наркомани зад волана хвана полицията | StandartNews.com

Зашеметяваща статистика, която бе оповестена днес, при това непълна.

МВР установи в рамките на денонощие 22 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и седем, шофирали под въздействието на наркотици, съобщиха от ведомството. Установени да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила са 15 души, а седем са управлявали превозно средство с над 1,2 промила, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, а петима са отказали тестване.

В рамките на специализираната полицейска операция са проверени 7888 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 526 водачи и пътници. Съставени са 2192 фиша и 525 акта.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1993 моторни превозни средства и 2396 водачи и пътници. Съставени са 667 фиша и 112 акта. Установени са двама водачи да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16:00 часа днес.

Един човек е загинал, а други 40 са ранени при станалите 26 тежки катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщи по-рано МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай