Най-яките кабриолети

Най-яките кабриолети | StandartNews.com

В средата на следващия месец Mercedes-Benz ще покаже на автомобилния салон във Франкфурт открит вариант на флагманския си модел S-Class. Компанията обещава той да се превърне в "най-удобния четириместен кабриолет в света". Кои 5 разкошни автомобили с този тип каросерия могат да поспорят с това твърдение.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

Създателите на появилия се през 2007 г. Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe са били вдъхновени от красотата и бързината на спортните яхти от 30-те г. на миналия век. В интериора се съчетават няколко различни стила - от минимализъм до ар деко. В салона са използвани 48 елемента от 28 благородни видове дървета.

Кабриолетът е оборудван с 6,75-литров двигател V12, който осигурява максимална мощност от 460 к.с. и 719 Нм максимален въртящ момент. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 сек, а максималната му скорост е 241 км/ч.
За пълното окомплектоване на всяка бройка Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe са необходими 450 часа работа, 60 чифта ръце и само два робота, които отговарят за боядисването на каросерията.

Maybach Landaulet

Този прекрасен автомобил се отличава с най-редкия вид каросерия - "ландо", за което подсказва и името му. Предната част на салона има твърд покрив, а задната - сгъваема мека. Под капака на Maybach Landaulet се крие туин-турбо двигател v12, с максимална мощност от 612 кончета и впечатляващият 1000 Нм максимален въртящ момент. Скоростната кутия е 5-степенна автоматична. Колата е оборудвана с най-технологичната климатична система в света, която отделно управлява настройките в затворения и в отворения отсек на салона. Някога чудили ли сте се кой е най-скъпият модел на Maybach? Точно така, това е именно Landaulet. Стойността на всеки автомобил достигаше най-малко 1,4 млн. долара. За съжаление, производството на модела бе спряно през 2013 г. заради финансовите загуби на марката. Това бе първият автомобил, след съживяването на Maybach от Daimler.

Lexus LS 600h L Landaulet

През 2011 г. японската компания Lexus показа доста необичаен автомобил. От модела LS 600h Landaulet бе изработена само една бройка, за едно доста специално събития - сватбата на принца на Монако Албер II с блондинката от ЮАР и бивша шампионка по плуване Шарлийн Уитсток. Вместо мек покрив японците решиха да направят цялата втора половина на покрива от прозрачен поликарбонат. Превръщането на обикновения LS 600h L в "ландо" бе извършено от прочутия белгийски производител на автобуси Carat Duchatelet в сътрудничество с Lexus. Дебелината на покрива е 8 мм, а теглото - 26 кг. Автомобилът бе произведен за над 2000 часа. След сватбената церемония, по време на която колата се движеше само на електричество, LS 600h Landaulet си намери необикновен пристан - океанографският музей в Монако.

Maserati GranCabrio Sport

На автомобилния салон в Женева през 2011 г. Maserati показа нова версия на модела GranCabrio, с подобрени характеристиките и управление. GranCabrio Sport също получи 4,7-литров "осмак", съчетан с 6-степенна автоматична трансмисия ZF. Мощността на двигателя обаче бе увеличена до 460 к.с., а максималният въртящ момент нарасна до 520 Нм. За спортната натура на автомобила може да се съди по някои боядисано в черно детайли в екстериора, сред които ламелите на радиаторната решетка и др. При оформлението на салона бе заложено на много алуминий и кожа от прочутия италиански производител на мебели и автомобилни седалки Poltrona Frau. През 2017 г. Maserati GranCabrio Sport ще бъде заменен от напълно нов модел, който се очаква да получи името Alfieri Spider.

Bentley Continental GT Convertible

Обновеният Bentley Continental GT Convertible дебютира през зимата на 2013 г. Дизайнерите на компанията направиха някои промени в екстериора и интериора на двувратката. В частност, появиха се напълно нови брони, съвсем друга радиаторна решетка и "много по-открояващи се" калници. Впечатляващият автомобил бе снабден с 12-цилиндровия 6-литров двигател от топ версията на кабриолета GT W12. Максималната мощност обаче бе увеличена от 575 до 590 к.с., а максималният въртящ момент нарасна от 700 до 720 Нм. За салона може да бъде използвани само две думи - невероятен лукс. Цената на Bentley Continental GT Convertible започва от $240 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай