Натопиха Льоса в Панама

Натопиха Льоса в Панама | StandartNews.com

Перуанският писател Марио Варгас Льоса, лауреат на Нобелова награда за литература, също беше замесен в скандала с Панамските документи. Прочутият латиноамериканец и бившата му съпруга Патриша са били акционери за около месец през 2010 г. в офшорката Talome Services Corp, регистрирана на Вирджинските острови, съобщи в. "Лос Аджелис таймс".

Двойката е придобила компанията от панамската адвокатска кантора "Мосак Фонсека". Изданието цитира имейли, според които представител на Льоса е поискал от адвокатите да премахнат писателя и бившата му съпруга като акционери на 6 октомври 2010 година. Ден след това Льоса получава Нобеловата награда.

Самият перуански автор отрече категорично тези твърдения. В профила си в Туитър той написа: "Тъжен съм. И съм ядосан. Никога не съм имал сметки във финансови убежища".

Агентите на Льоса в Испания съобщиха, че тази информация е много странна и увериха, че семейството на Льоса никога не е имало офшорни сметки и че е коректно към данъчната система на Испания, където писателят живее. От издателството посочват, че Нобелът му е връчен чак през декември 2010 година.

И други артисти бяха забъркани в аферата с Панамските документи, сред които Джаки Чан и Педро Алмодовар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай