Наш кмет не е на себе си! Каза цялата истина за празниците

С възмутени думи в мрежата

Наш кмет не е на себе си! Каза цялата истина за празниците | StandartNews.com

Роден кмет побесня и каза цялата и болезнена истина за състоянието на нашите граници по празниците.

Километрични опашки имаше и вчера на българо-турската граница при Малко Търново. Семейства чакаха с часове да преминат пункта, а задръстването продължи до късно вечерта, защото капацитетът на пункта е твърде малък, за да поеме трафика, пише "Флагман". 

ГКПП Малко Търново-Дерекьой е изграден преди пет десетилетия със съвсем различна идея и пропускливост. Днес е тотално неефективен.

Кметът на близката община Илиян Янчев от години алармира, че е нужно спешно разширяване на пункта. Преди няколко дни той получи подкрепата на колегите си от Бургаска област и се очаква след изборите идеята да бъде поставена сериозно на масата.

Искането е не само за разширяване на ГКПП-то, но и за изграждането на четирилентов път до Малко Търново.

"Когато в края на празниците всички се прибират нямам думи, с които да изкажа какво виждам по снимките и колко дълго всъщност не виждат границата хората - за сега три часа, колко още не знам! Чакат майки с деца, бременни жени, възрастни хора...

И всички са толкова изтощени и ядосани от чакане часове наред, че си мисля с този хъс и отрицателна енергия биха направили една сериозна първа копка за разширяването на КПП-то ако имаха по една кирка. Следващите празници и пътувания поне да не оставят такава горчилка в хората. Така ли изглежда една европейска граница!? Срамота е!", написа гневен пост Илиян Янчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Калчо
преди 1 седмица

Скоро няма да стане,защото шопите не го ползват този пункт.Валери можеше да помогне,но го махнахте заради музиките по плажовете.А беше бургазлия човека.Затова викайте неволята.

Откажи