Напрежение! Опитаха страшен удар над наш хитов курорт

Светкавичната реакция на общината

Напрежение! Опитаха страшен удар над наш хитов курорт | StandartNews.com

Опитаха да нанесат зловещ удар над наш хитов курорт.

С поредната фалшива новина хейтъри се опитаха да "ударят" българското Черноморие. Днес по една от националните телевизии уж случайни туристи твърдяха, че морето край Китен е "кафяво", а децата имали разстройство и повръщали., пише Флагман.

От Община Приморско незабавно са извършили проверка и заключението е, че няма видимо замърсяване на морската вода. За това свидетелстват и направени актуални снимки на крайбрежната зона в близост до устието на р. Караагач.

“Ситуацията към момента изглежда спокойно и не бихме искали да се създава излишно притеснение в гостите на курорта. Временното замътняване се случва в определени периоди на годината, обичайно когато след период на безводие дебитът на река Караагач се увеличи по-рязко и отведе част от пясъчния нанос, натрупан на устието в морето.

Нека изчакаме спокойно да излязат резултатите от пробите на морската вода, които днес бяха взети от компетентните институции.”, призова кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов.

“Въпреки че плажната ивица е държавна собственост и е отдадена на концесия, Община Приморско ще проследи казуса.”, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай