Напрежение! Блокираха пътя за Созопол

Коя е причината за настъпилия хаос

Напрежение! Блокираха пътя за Созопол | StandartNews.com

Настъпи известно напрежение, след като пътят Бургас - Созопол беше блокиран.

Жители на 4 села ще блокират пътя Бургас-Созопол в района на пътен възел парк "Росенец", предаде БНР. Причината за недоволството им е лошото състояние на вътрешния републикански път, който свързва Бургас със селата Росен, Веселие, Равна гора и Ясна Поляна. От Областното пътно управление в Бургас обещаха през септември да започне ремонт на отсечката дълга 7 километра.

Според протестиращите, обаче, до момента няма стартирали никакви процедури за ремонтните дейности, предава burgas24.bg.Вътрешният път през селата Росен, Веселие и Равна гора, до село Ясна поляна е в окаяно състояние от дълги години. От 2022-ра година представители на държавата обещават да започне ремонт, но до момента няма никакви стартирали процедури за ремонтни дейности - каза организаторът на протеста Бойчо Бойчев:

За да не се образуват задръствания, ще бъде променена организацията на движението, съобщават от Бургаската полиция. Колите, които се движат по главния път Бургас-Созопол ще се пренасочват по обходен път през селата, чийто жители протестират."Да види всеки всъщност през какво преминаваме. Пътят ще е блокиран за един час: от 9:30 до 10:30", заяви Белчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай