Нахлува лошо време, синоптиците ни поразиха с тази прогноза

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°

Нахлува лошо време, синоптиците ни поразиха с тази прогноза | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

През страната днес ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, на места, главно в Южна България и североизточните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в Източна България – от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 8°. Късно след обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1000 m – от дъжд и сняг. Ще духа умерен, временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 3°, на 2000 m – около минус 2°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни ще има променлива, често значителна облачност, главно в Източна България ще има и валежи, на повече места в четвъртък. Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда до умерен, в четвъртък ще се усили. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а дневните ще се повишат слабо и максималните ще са между 10° и 15°. В петък и събота времето ще е предимно слънчево. В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а в събота ще стихне и преди обяд на места в равнините и котловините ще има мъгла. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще се повишават. В неделя със слаб до умерен южен вятър ще се затопли още. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. В понеделник времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух и в Западна България температурите ще се понижат значително, а в източните райони ще е все още сравнително топло.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай