Наградиха със „Златен век" актьора Мирослав Миндов

Наградиха със „Златен век" актьора Мирослав Миндов | StandartNews.com

София. Министърът на културата д-р Петър Стоянович награди с престижното отличие „Златен век" – печат на Симеон Велики, големия български актьор Мирослав Миндов на официална церемония днес.

След като получи от министър Стоянович най-високото отличие на Министерството на културата и почетната грамота, Мирослав Миндов благодари за оказаното му признание и с нескрито вълнение заяви, че в този изключително щастлив за него миг сърцето му е преизпълнено с невероятна любов към българския театър.

Длъжен съм да благодаря и на моите учители, без тях нямаше да мога да постигна всичко това, което ми поднесе съдбата, отбеляза още Мирослав Миндов, който е имал невероятния шанс да завърши актьорско майсторство при легендарния проф. Кръстю Мирски в Държавната театрална школа през 1947 г.

„Велико нещо е да си артист! Трябва обаче да се научим повече да уважаваме българския артист, да ценим и неговия труд!", подчерта 89-годишният Мирослав Миндов в емоционалното си слово при получаването на най-високото отличие на Министерството на културата - „Златен век" – печат на Симеон Велики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай