Нагло обяснение! Защо съдиите пуснаха убиеца на Филип

Хората продължават да са гневни

Нагло обяснение! Защо съдиите пуснаха убиеца на Филип | StandartNews.com

СГС опита надълко и нашироко да се обяснява защо пусна на свобода скандален убиец на пътя.

Софийският градски съд е изменил мярката за неотклонение на 37-годишния Петър Тодоров, който блъсна и уби на място 15-годишния Филип Арсов на пешеходна пътека в центъра на София, тъй като е счел, че няма реална опасност той да се укрие. Мотивите на магистратите бяха обявени от пресцентъра на съда.

Тежката катастрофа стана около 21.15 часа на 2 септември м.г. Тогава ученикът от столичната Първа английска гимназия тръгнал по пешеходната пътека на кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман". 37-годишният Тодоров пък шофирал лек автомобил "Мерцедес".

Мъжът изобщо не спрял и блъснал момчето, което след удара издъхна на място.

Според разследването 37-годишният водач е имал достатъчно време и видимост да реагира, за да не се стигне до произшествието. Петър Тодоров е карал след употреба на алкохол, резултатът от пробата е 2,1 промила. 

Той заявил, че е изпил шест бири, преди да се качи да шофира. Според експертиза мъжът е шофирал с близо 60 км/ч над ограничението в участъка, където разрешената скорост е 30 километра в час.

Пред свидетел по делото шофьорът признал също, че е ускорил, за да премине през пешеходната пътека преди Филип.

В колата на убиеца е имало жена ималко дете!

Почти 6 месеца по-късно разследването вече е приключило и материалите са предявени на родителите на Филип Арсов. Предстои прокуратурата да предяви материалите и на обвиняемия. Когато процедурата приключи наблюдаващият прокурор трябва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд.

Петър Тодоров обаче е с изменена мярка за неотклонение от 1 февруари. Тогава СГС е преценил, че той трябва да бъде пуснат от килията, като му е наложил домашен арест с проследяващо устройство. Определението не е протестирано от прокуратурата и е влязло в сила след изтичане на законовия срок.

"Необходимо е да бъде посочено и обстоятелството, че всяка мярка за неотклонение, включително и "задържането под стража", е насочена към постигане на конкретно определени и законоустановени цели.

 Сред тези цели не са удовлетворяване на обществени нагласи, преодоляване усещането за липса на справедливост у обществото, чрез драстично ограничаване правата на лице,все още единствено заподозряно в извършване на престъпление.", пишат още от СГС. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Гешев Иван
преди 2 месеца

Невинен до доказване на противното!

Откажи
IRON
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи