Над 50% от българите одобряват служебния кабинет

Също и кадровите промени

Над 50% от българите одобряват служебния кабинет | StandartNews.com

Повече от половината от българите одобряват формата на служебния кабинет и го приемат като добре балансиран от партийна гледна точка. Това показва проучване на "Маркет Линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица в страната между 19 - 27 май 2021 г.

Изследването показва, че кадровата политика на служебния кабинет също получава одобрение от над 50% от българите. Живков обясни данните като част от нагласата за промяна и търсене на ново решение на проблемите.

63% от запитаните заявяват, че ще гласуват на предстоящия парламентарен вот, очакванията са, че това може да доведе до по-висока избирателна активност.

Проучването показва ясно очертаване на актуалното разделение в обществото. "Имаме ного сериозна партизация. Имаме над 20% подкрепа за ГЕРБ и тяхната коалиция със СДС. Докато на обратния полюс са около 60% от българите", обясни Живков.

"В ситуация, в която управлението на ГЕРБ беше атакувано от много различни източници, не се оправдават очакванията, че това води до спад на тяхната електорална подкрепа. Това налага тезата, че ГЕРБ е свит до твърдото си ядро и е малко вероятно подкрепата за тях да намалява", анализира Живков.

Според проучването "Има такъв народ" в момента е с два пункта и половина под резултата на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай