Стартира кампания под мото „Заедно за чиста Планета“

Проектът има за цел намаляване на количеството депонирани битови отпадъци

Стартира кампания под мото „Заедно за чиста Планета“ | StandartNews.com

В петък на 10.02.2023 г. в 78-мо СУ в град Банкя и днес 13.02. в град Гълъбово в СУ „Васил Левски“ на официално откриване, стартира информационна кампания под мото „Заедно за чиста Планета“ във връзка с изпълнение на пилотен екологичен и иновативен проект: "Система за автоматизирано разделно събиране на употребявани опаковки от безалкохолни напитки в училища и ответно даване на бонуси", финансиран по ОПОС. Бенефициент по проекта е фирма Ес Ер Технолоджис ООД. Проектът има за цел намаляване на количеството депонирани битови отпадъци.

В двете училища, са инсталирани вендинг машини, в които всички ученици, ще могат да предават пластмасови бутилки  и алуминиеви кенчета. Заложен е състезателен елемент, за да бъдат мотивирани и поощрени всички ученици.

Като работим за повторна употреба на пластмасата и алуминиевите опаковки вместо просто да ги изхвърлим, ние можем да защитим околната среда и да помогнем за запазването на естествените местообитания на редки и изчезващи видове животни, вместо да ги унищожаваме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай