МВР стегна примката. Драконовски наказания за всички шофьори

Променят закона, нулева толерантност за алкохол

МВР стегна примката. Драконовски наказания за всички шофьори | StandartNews.com

МВР стегна примката. Радикална промяна за шофьорите готви вътрешното ведомство. Главният секретар Живко Коцев съобщи, че още, че в началото на 2024 година МВР ще внесе в парламента и предложения за промени в Наказателния кодекс, с които границата за допустимо количество алкохол, над което ще се търси наказателна отговорност, да падне от сегашните 1,2 промила до 0,5 промила.

"До 0,5 ще се преследват нарушенията по административен ред, а над 0,5 сме заложили да се образува наказателно производство спрямо конкретен водач", каза той.

Според главния секретар на МВР промените, които бяха въведени за отнемането на автомобили при установени шофьори, които карат пияни или след употреба на наркотици, имат положителен ефект и се отчита "прогресивен спад" на тези случаи.

„Имаме прогресивен спад на нарушения на водачи, отнети автомобили, присъди. Предвидили сме достатъчно ресурс и при прибирането след Нова година”, поясни главният секретар.

От февруари или март камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" ще засичат скоростта по пътищата в страната и въз основа на тези данни нарушителите ще могат да бъдат санкционирани, обяви още Живко Коцев.

"Работим в тази посока с фирмата, която е изпълнител, по измерването на средната скорост да ползваме самите камери на Агенция "Пътна инфраструктура". Така че, надявам се най-късно до средата на месец февруари и март, да стартираме процеса. В момента се правят тестови замервания", допълни той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Петър
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Ебачо
преди 4 месеца

Чухме да ти ежемесечно макята

Откажи
Гочето
преди 4 месеца

Не мога да разбера в каква посока работите бе хрантутници,освен да усложните живота на тези които ви хранят.

Откажи