МВР министърът: Заставаме зад еврейската общност

Младен Маринов уведоми представители на общността, че самоличността на човека, счупил прозорец на Синагогата в София, е установена, той е арестуван и предстои да му бъде повдигнато обвинение...

МВР министърът: Заставаме зад еврейската общност | StandartNews.com

Българската държава застана безусловно зад еврейската общност, след поругаването на най-големия ни религиозен храм в страната. Това бе заявено от министъра на вътрешните работи Младен Маринов на извънредна среща с председателя на Организацията на евреите в България "Шалом" доц. д-р Александър Оскар и председателя на Централния израилтянски духовен съвет г-жа София Коен.

Министърът на вътрешните работи ги уведоми, че самоличността на човека, счупил прозорец на Синагогата в София, е установена, той е арестуван и предстои да му бъде повдигнато обвинение. Маринов остро осъди извършеното деяние и актовете на антисемитизъм и дискриминация, насочени срещу отделни групи на българското общество. Той увери присъстващите, че органите на реда ще проявяват категоричност и непримиримост в преследването на техните извършители и превенция на подобни омерзителни актове в бъдеще.

Доц. Оскар и г-жа Коен благодариха за бързата реакция, подкрепата и отличното сътрудничество със структурите на МВР през годините, което гарантира сигурността на българската еврейска общност.

На срещата присъстваха още Националният координатор за борба с антисемитизма и езика на омразата г-н Георг Георгиев, главният секретар на МВР гл. ком. Ивайло Иванов, директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев, началникът на политическия кабинет на министър-председателя г-жа Румяна Бъчварова и директорът на българския офис на Американския еврейски комитет Виктор Меламед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай