МВР: Давайте по-малко пиротехника на деца!

Неправилната употреба на пиратки или фойерверки е причина за много инциденти в празничните дни...

МВР: Давайте по-малко пиротехника на деца! | StandartNews.com

Неправилната употреба на пиратки или фойерверки е причина за много инциденти в празничните дни. Често тези продукти са с неясен произход и качество, отчитат от МВР и съветват гражданите да бъдат изключително внимателни, когато боравят с подобни фойерверки.

Валентин Венков от службата "Контрол на общоопасните средства" в Националната полиция заяви, че ще бъде завишен контролът на обществените места, където се използват такива изделия. 

"В закона изрично е записано, че е пиротехнически изделия не могат да се използват в затворени помещения, изключая първа категория, които са най-безобидните. Не могат да се използват близо до социални домове, лечебни заведения, учебни заведения, молитвени домове. Гражданите да знаят, че е хубаво да се ограничи достъпът на деца до пиротехнически изделия, защото, за съжаление, голяма част от инцидентите стават именно с тях. Хубаво е преди употребата на пиротехнически изделия внимателно да се четат указанията за употреба, които са написани на опаковката. Особено опасно е поставянето и запалването на пиротехника в метални контейнери или в стъклени бутилки, тъй като това води до инциденти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай