Мрежата завря от гняв. Дете зад волана

С него е бил дядо му, който е автомобилен инструктор

Мрежата завря от гняв. Дете зад волана | StandartNews.com

Мрежата завря от гняв, след като в нея се появи клип на 10-годишно дете, което шофира учебен автомобил по улиците във Враца. Видеото е заснето от случаен водач. До момчето стои възрастен мъж.

Оказва се, че спътникът всъщност е дядо на момчето и е автомобилен инструктор. Пред Нова тв мъжът категорично заяви, че не смята, че постъпката му е била опасна. По думите му през цялото време е контролирал движението и скоростта на колата.

„По време на коледните празници отидохме на полигон, за да покара. Бях му обещал. Той кара електрически скутер, въпреки че няма право да го управлява. На връщане в града ме попита „Дядо, може ли да покарам 500 метра?”. Реших да му позволя. Държах волана през цялото време. Не мисля, че беше опасно. Освен това, аз превключвам скоростите, движим се на първа и втора предавка. Той искаше по-скоро да си направи селфи, за да покаже на приятелите си, че е карал кола. Аз контролирах изцяло нещата, а той само се кефеше”, разказа в ефира на „Здравей, България” автомобилният инструктор Красимир Начев. Мъжът е получил акт, който смята да обжалва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай