Мразовито време, вятърът отслабва, снегът спира

Максималните температури ще са между минус 3° и 2°, в югозападните райони – до около 5°

Мразовито време, вятърът отслабва, снегът спира | StandartNews.com

По-значителна облачност и слаби снеговалежи ще има все още в Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и в крайните югоизточни райони. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време, а вятърът ще отслабне. Минималните температури днес ще са между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 7°, а максималните - между минус 3° и 2°, в югозападните райони – до около 5°.

Ветровито, с максимални температури около нулата, ще бъде по Черноморието. По-късно през деня североизточният вятър ще отслабва, а и валежите постепенно ще спират, най-късно по южното крайбрежие.

На много места в планините преди обяд все още ще превалява сняг, но и там валежите бързо ще спрат и облачността ще се разкъсва. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа силен, по билата бурен североизточен вятър и по старопланинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 м ще е около минус 4°, на 2000 м - около минус 7°.

С намалението на облачността понижението на минималните температури ще продължи и в четвъртък сутринта ще е много студено, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай