Москов прави и карта на аптеките

Москов прави и карта на аптеките | StandartNews.com

Спокойно, с новата здравна карта няма да закриваме и ликвидираме болници. Предвиждаме формиране и на аптечна карта, както и разкриване на мобилни филиали и аптеки. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов във Видин, където откри две обновени отделения - по кардиология и рехабилитационна медицина в МБАЛ "Света Петка" в града. От днес хората във Видин получават нова възможност и качество, с което ще бъдат сигурни за здравето и живота си. За двете отделения са инвестирани 1,4 млн. лв. от здравното министерство. Във Видин на разположение ще бъдат най-големите имена на българската кардиология. Досега видинчани са търсили помощ в отделенията на болниците в Монтана и Враца. Когато говорим за развитието на даден регион, трябва да покажем какво сме направили, а не да пишем стратегии, каза министърът. Парите на здравната каса и държавата ще влизат там, където пациентите имат нужда, а не там, където е бизнеспланът на някои.

По повод вота на недоверие срещу него, който ще се обсъжда в парламента днес, министърът коментира, че "Ще се състезават различните крила на опозицията, за да обясняват как достъпът до здравеопазване е намален заради законодателни промени. Могат ли да обяснят на гражданите на Видин как е намален достъпът им до здравеопазване?"

Двете обновени отделения на видинската болница вече приемат пациенти. В кардиологичното първата пациентка е получила помощ ден преди официалното му откриване.

На път за Видин министър Петър Москов се отби в аптеката на град Димово и си купи лекарство за болни стави. Той разговаря с аптекарката Динка Цонева и клиент от съседното село Шипот, дошъл да си купи лекарство от 10-ина км.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай