Младоженци издъхнаха в касапница до Берлин (ОБЗОР)

Младоженци издъхнаха в касапница до Берлин (ОБЗОР) | StandartNews.com

Микробусът с гурбетчии се вряза в камион, шестима загинаха

Няколко фамилии почерни зверската катастрофа край Берлин, при която загинаха шестима наши сънародници. Новината за трагедията бързо обиколи русенския град Сливо поле вчера, след като се разбра, че жертвите са от региона. В ромската махала оплакваха 15-годишно момиче, което бе сред издъхналите в инцидента.

Два дни преди смъртта си девойката се сгодила. 18-годишният й годеник също е сред загиналите в кървавото меле на пътя. Младите се запознали в интернет, обясняваха вчера в махалата. Момчето било от Русенско, но живеело от години с родителите си в Германия. След като младите се харесали, фамилиите решили да ги оженят. Младоженецът дошъл да си вземе жената, за да я отведе при своето семейство в чужбина, разказаха хора от Сливо поле. Роднините на момчето и част от пострадалите в катастрофата пък са от русенския квартал "Селеметя".

Трагичната вест за драмата край Берлин разтърси квартала. Според местните общо три буса с гурбетчии били тръгнали за Германия в петък. Запознати твърдят, че злополучното возило с русенска регистрация се отклонило за кратко от групата. Малко по-късно се случила зверската катастрофа на околовръстното шосе А 10 в Берлин. Жертвите - трима мъже и три жени - са пътували в микробус, който се е врязал в камион. Сред загиналите имало роднини и съседи, част от които със семейства в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай