Министър с три големи новини за учениците. Родителите доволни

Раницата става дигитална

Министър с три големи новини за учениците. Родителите доволни | StandartNews.com

С три големи новини за учениците от 15 септември зарадва родителите просветният министър Галин Цоков.

Първата е свързана с школската раница и е направо революционна.

„Готова е т. нар. „дигитална раница“ – вече е структурирано по отделни теми учебно съдържание за всички класове. Това е специален сайт на Министерството на образованието, който  учителите и децата могат безплатно да използват“, каза Цоков в интервю за бТВ. Така той отговори на въпроса кога ще бъде намалена тежестта на училищните раници.

Министърът напомни, че вече има промяна за изпитите след 7. клас, които са много важни за децата, а именно – ще има допълнителна дата за тези, които по здравословни причини не са успели да се явят на външното оценяване.

„Досега тези ученици получаваха служебно нула точки. Оттам, те нямаха шанс да се класират за училищата, които бяха избрани. Ние ограничаваме децата и техните родители в такава ситуация. Трябва да им се даде възможността за избор“, коментира Цоков.

Той уточни, че допълнителните дати ще се определят със заповед на министъра на образованието.

Третата новина от министър на образованието бе свързана с борбата срещу насилието и агресията. Цоков обяви, че просветното министерство ще осигури повече психолози в училищата. В тази връзка той е поискал увеличаване на бюджета, за да могат да бъдат наети повече такива специалисти в системата на образованието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай