Министър бесен. Коледни наказания обидите на границата

Започва проверка заради скандалния клип на "Дунав мост"

Министър бесен. Коледни наказания обидите на границата | StandartNews.com

Коледни наказания чакат тол служителите на „Дунав мост”, държали се брутално с молдовски гражданин, който успял да заснеме обидите към него. Клипът възмути България. На него тол служител крещи „Маймуно” по чужденеца.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е възложил бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Комисията трябва да установи обстоятелствата около инцидента с молдовския гражданин, както и кога е постъпил сигналът и как е реагирала Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. От служителя на Националното тол управление също вече са поискани обяснения.

Министър Гроздан Караджов е поискал справка за общия брой платени пътни такси - за винетки и тол, и общия брой влезли, товарни и леки автомобили през ГКПП "Дунав мост" - Русе от 1 януари т.г. до 20 декември т.г. включително. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на плащането на пътни такси на ГКПП "Дунав мост" - Русе.

Резултатите от проверката ще бъдат готови на 21 декември и веднага ще бъдат оповестени публично. МРРБ и АПИ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри, допълват от МРРБ.

Скандалът започва, след като молдовският шофьор иска да плати с карта, а не в брой. Не е ясно защо служителите на БГ ТОЛ са се опитали да го принудят да плати кеш и е демонстрирал безнаказаност.

Случаят, който е от края на октомври, ще бъде разгледан и от министъра на транспорта.

„Аз съм подал сигнал към компетентните органи и ще се погрижа да видим този резултат. Не е достойно едно такова поведение на българската граница. Това няма да се получава повече“, заяви министър Николай Събев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай