Мика Зайкова абсолютен хит в мрежите

Искат да води НС за постоянно

Мика Зайкова абсолютен хит в мрежите | StandartNews.com

Огромен брой похвали получи в социалните мрежи най-възрастната депутатка - 79-годишната Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание на 45-ото Народно събрание днес. Тя е от "Има такъв народ" и зае председателското място преди да бъде избрана Ива Митева за титуляр, пише OFFnews.

"Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница", каза тя.

Зайкова произнесе кратко, но много смислено и човешко слово пред народните представители:

"Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят за тази земя като една човешка длан, за да пребъде. Съвременните българи също биха жертвали живота си, за да я има България. Тя е минала през премеждия, но винаги е възкръсвала, защото нашият мъдър народ винаги е намирал пътя към възкресението. Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим – вие, старите управници, и ние уж бъдещите. Дали на протест, дали в референдум, избори…

Но на 4-ти април ни изпрати в тази зала с една поръка – промяна. Тази промяна, която ще извади България от всички последни места в ЕС. Защото аз и надявам се вие искате да видите в очите на българите щастието от това да не сме най-бедни, най-нещастни и да не сме най-безпросветни. Страната, която е била на 5-то място в Европа по качество на образование сега е на далечното 88-мо от 140 страни.

Независимо, че сме различни имаме една обща цел – просперитетът на България и нейното достойно място в ЕС. Мисля, че нашите предци са ни дали и формулата за постигането й и тя е изписана в завета й на фасадата на тази сграда – “Съединението прави силата”. България и интересите на народа са над всичко. Не забравяйте кой и за какво ви е изпратил тук”, каза Зайкова, която нямаше написан текст пред себе си.

Веднага след словото й социалните мрежи преляха от суперлативи от сорта на "Мика е велика" и "Бабето е супер". За мнозина се оказа, че Зайкова е откритие, въпреки че от години тя е сред най-уважаваните български икономисти и последователен критик на управлението на Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай