Meteo Balkans отсече! Прогноза, която всички чакаме

През нощта срещу сряда над цялата страна времето ще се задържи предимно ясно

Meteo Balkans отсече! Прогноза, която всички чакаме | StandartNews.com

Синоптиците от Meteo Balkans се произнесоха, давайки прогноза, която всички чакаме от няколко дни. Започва затопляне. Бавно, но все пак затопляне.

През нощта срещу сряда над цялата страна времето ще се задържи предимно ясно. В равнините и котловинните полета ще имаме условия и за по-трайни мъгли. Температурите ще се задържат ниски и ще са близки до климатичната норма за януари. Очакваните минимални температури над цялата страна ще са с отрицателни стойности. Термометърът ще показва стойности между минус 8°С и минус 3°С. Малко по-ниски над Североизточна България и затворените котловинни полета от Западна и Централна България - до минус 10°С.

През третия ден от новата седмица времето ще се задържи предимно слънчево. След обяд вятърът от запад ще се усили и ще прогони мъглата над Дунавската равнина, което ще повиши и дневните температури с 4-5 градуса. Очакваните максимални температури ще са между плюс 5 и 8°С. По-ниски, до 2-3°С, се очакват над районите с по-трайни мъгли.

Привечер и през нощта срещу четвъртък от северозапад ще започнат слаби валежи от дъжд. Ще има условия и за поледици в района на София и над Шуменското плато!

Времето в София:

През нощта срещу сряда ще преобладава ясно време. След полунощ ще се образува и мъгла. През деня ще преобладава слънчево време. Температурите ще се понижат, като минималните ще достигнат до минус 10°С. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат между плюс 3-4°С.

Времето по планините:

През нощта срещу сряда ще преобладава ясно време. През деня ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра надморска височина ще бъде около минус 2°С, а на 2000 метра - около минус 4°С.


Времето по Черноморието:

През нощта срещу сряда ще преобладава ясно време. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 2-3 °С. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще достигнат стойности до плюс 5-6°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай