Наглост! Местан се обяви за жертва на катастрофата

Нямам вина за смъртта на бебето, каза проваленият политик

Наглост! Местан се обяви за жертва на катастрофата | StandartNews.com

Няма да поема чужд грях или чужда вина за тази смърт, категоричен бе лидерът на ДОСТ Лютви Местан в интервю за след катастрофата с негово участие, при която преди три седмици загина шестмесечно бебе.

Той се обяви за жертва на катастрофата и на разпространената от прокуратурата информация за негови предишни нарушения на пътя.

„Платих 10 000 лева гаранция, независимо, че можех да не я платя, защото решението на съда за нейната отмяна е факт, но аз я платих, за не давам възможност на прокуратурата за фалшиви новини“, каза той.

"Ще окажа пълно съдействие на разследването за изясняване на този инцидент. Притесненията, че бих се укрил, са неоснователни. Укрива се виновен човек, а аз не сам такъв”, допълни Местан.

"Не разбрах какво е точното обвинение към мен. Не съм извършил нарушение на закона за движението по пътищата", каза още той.

"Мога да докажа, че когато са издавани тези фишове за нарушения, за които говори говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, аз не съм управлявал тези автомобили. Приписването на вина за тези нарушения е откровена политическа поръчка. За период от три години съм представлявал ДПС, кой ги е карал тези коли е съвършено различен въпрос. Прокуратурата трябва да знае, че за този период съм бил охранявам от НСО и не съм ползвал тези коли", каза Местан.

"На председателя на ДОСТ се приписват нарушения на председателя на ДПС. Листата ни е много силна, това притеснява ДПС. Прокуратурата не си е направила труда да провери фактите, тези нарушения са извършени с коли на ДПС, това е квалифицирана клевета. Призовавам главния прокурор да разпореди на Окръжна прокуратура Кърджали да отменят постановлението за отнемането на книжката ми. В социалния профил, публично достъпен, на другия водач има над 30 записа на нарушавания на Закона за движението по пътищата. Той е един откровен камикадзе", обясни Местан.

"На 14 април се прибирах от Джебел, на кръстовището спрях на знак Стоп, потеглих и в средата на пътното платно, видях една кола, която изкача от завоя. Не смятам, че съм отнел предимството, аз не съм удрял кола, аз бях ударен. Шофьорът на другата кола беше загубил контрол върху превозното средство", каза за катастрофата Местан.

Очаквайте подробности

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай