Megan R.S. 275 Trophy-R с рекорд на "Нюрнбургринг"

Megan R.S. 275 Trophy-R с рекорд на "Нюрнбургринг" | StandartNews.com

Най-новата бегачка на Renault доказа качествата си на емблематичната писта "Нюрнбургринг". Последният коз в спортната серия на французите Megan R.S. 275 Trophy-R постави нов рекорд за класа на серийните "напомпани" модели. Колата успя да направи най-бързата досега обиколка на северната дъга на пистата за своя клас - 7 минути, 54 секунди и 36 стотни. За да постигнат този резултат инженерите на Renault са се доверили на опита на колегите си, разработващи колите на марката за спортните шампионати и Формула 1. Двуместният Megan R.S. 275 Trophy-R представлява подобрена версия на Megane R.S. 275 Trophy, но е с редица подобрения. Теглото е намалено с почти 100 кг, което води до подобрена динамика.

Megane R.S. 275 Trophy-R стандартно е оборудван с Cup шаси (подпомагано от диференциал с ограничено приплъзване), увеличена до 275 к.с. мощност на 2-литровия бензинов R.S. двигател, титаниева Akrapovic ауспухова система, "Ohlins Road&Track" еднопосочно регулируеми амортисьори с комзитни пружини и с гуми MICHELIN Pilot Sport Cup 2, които са специално адаптирани към автомобила. Отпред са монтирани Recaro Pole Position седалки, снабдени и с 3-точкови предпазни колани, но като аксесоар се предлагат 6-точкови с авиационен тип заключване. Укрепваща колона и обезопасяващи мрежи пък предпазват шофьора и пътника от движещи се предмети.

За съжаление твърде малко фенове на високите скорости ще имат възможността да седнат зад волана на Megan R.S. 275 Trophy-R. Автомобилът ще се продава само в 15 държави в ултра лимитирана серия от едва 250 бройки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай