Медици: Кацаров ни унизи! Дават му една седмица

Не са получавали от май добавката от 1000 лв. за битката на първа линия с коронавируса

Медици: Кацаров ни унизи! Дават му една седмица | StandartNews.com

Една седмица срок дадоха протестиращи медици на здравния министър Стойчо Кацаров, за да промени новата методика за допълнителни възнаграждения. Тя е унизителна и драстично намалява парите на лекари, сестри и персонал на първа линия, обявиха медиците, които днес излязоха на протест.

Те първо се събраха пред Министерски съвет, след това се преместиха пред здравното министерство. Възмутени от министъра си лекарите хвърляха стотинки на плочките пред входа на ведомството му.

На протеста се събраха лекари, медицински сестри и шофьори на линейки от центровете за спешна помощ. Много от тях се оплакаха, че от май не са получавали добавката от 1000 лв., която се дава на работещите на първа линия.

"Новата методика е крайна унизителна, тя е гавра с екипите на спешната помощ. Година и половина екипите ни работят в тежка обстановка, заразата е навсякъде около нас, дебни ни зад всеки ъгъл. Това не са пари, които ни се дават за изработените месеци, а са пари за риска, на който са подложени екипите ни", обясниха протестиращите.

Медиците заявиха, че дават 1 седмица на здравните власти да предприемат необходимите мерки, в противен случай протестът им ще стане постоянен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай