Мъжете с увеличена простата избягват да пият вода

Мъжете с увеличена простата избягват да пият вода | StandartNews.com

Тулиум 200 вата – последната дума в простатната хирургия. Само в МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД – с филиали в София, Варна и Стара Загора

Уринарните смущения при мъжете над 50 са предвестник на започващи проблеми с простатата. Те са пряко свързани с разрастването на простатната тъкан и натискът й върху съседните органи – пикочен мехур и канал. Позивите зачестяват и с времето е трудно да бъдат отложени заради намалената вместимост на пикочния мехур. Същевременно продължителността на уринирането се удължава заради стеснената проходимост на пикочния канал. На практика, вниманието на мъжа се фиксира върху уринирането и необходимостта от тоалетна наблизо.

Първото решение, към което прибягва, е да ограничи приема на течности и съответно честотата на позивите за уриниране. Количеството на изпитатата вода драстично се намалява, което пък създава условия за поява на друг проблем – камъни в пикочните пътища.

Логичното решение е консултация с уролог. В МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина и изследване на туморен маркер ПСА.

Операция на простатата с най-мощния и прецизен в света лазер – Тулиум 200 вата, слага край на проблемите с уринирането. Когато уринарните смущения не се повлияват от медикаментозно лечение, се пристъпва към оперативно. Лазерната хирургия на простатата е най-високият клас в оперативното лечение, а Тулиум лазер 200 вата – максимално усъвършенстваната технология. В България се използва само в практиката на специалистите на МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД – София, Варна и Стара Загора.
200-ватовата мощност в лазерната хирургия означава:

- бързина при премахване на увеличената тъкан на жлезата – енергията, която лазерното влакно подава, е между 33 и 70% по-силна в сравнение с възможностите на другите лазерни системи;

- комфорт за пациента – съкратената продължителност на оперативното време намалява и престоя на мъжа под упойка, което прави интервенцията още по-щадяща;

- качество на резултата – комбинацията от 200 вата мощност и само 0,2 мм прецизност при проникване в тъканта на последната разработка на Тулиум дава възможност на хирурга да вапоризира (изпари) напълно простатата до капсулата й.
тел. 02 4 760 760 моб. 089 952 11 01 www.lazermed.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай