Майчин дом чества 110-и рожден ден с безплатни прегледи

Майчин дом чества 110-и рожден ден с безплатни прегледи | StandartNews.com

София. Два кабинета за безплатни прегледи ще работят в най-старата акушеро-гинекологична болница у нас – „Майчин дом" - София, съобщиха от пресцентъра на болницата. Безплатните прегледи са част от инициативите по повод 110 години от създаването на болницата, които се отбелязват на 19 ноември.

Специалистите от кабинета по стерилитет ще консултират пациентки с репродуктивни проблеми (след предварително записване на тел. 02/9172224), а в Медицинския център към болницата прегледи на бременни или пациенти с гинекологични проблеми ще бъдат извършвани след записване на тел. 02/9172451. С тази инициатива ще се отбележи и две години от откриването на реновираната ин витро клиника на Майчин дом.

Болничната библиотека с кът за релаксация на медицинския персонал ще възстанови дейността си. Новата придобивка е реализирана благодарение на безвъзмездната финансова помощ „Социални иновации в предприятията" на Европейския социален фонд по спечелен проект на ОП „Развитие на човешките ресурси" към Агенцията по заетостта.

Ще бъде експонирана фото изложба: „Минало и настояще на Майчин дом", която се надяваме да стане постоянна и непрекъснато да се обновява. В сряда „Майчин дом", ще се включи в инициативата на Асоциацията на студентите – медици в България „Първи гинекологичен преглед".

Кампанията цели промотиране значението на гинекологичните прегледи сред подрастващите момичета в уязвимата възраст под 19 години, както и повишаване информираността им относно често срещани гинекологични и сексуално предавани заболявания. Девойките ще бъдат преглеждани безплатно в кабинет 214 на Диагностично-консултативния блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай