Марковски възмутен от присъдата на Викторио

Груба съдебна грешка, коментира адвокатът

Марковски възмутен от присъдата на Викторио | StandartNews.com

Груба съдебна грешка. Така топ адвокатът Марин Марковски възмутено окачестви присъдата от 20 години затвор за Викторио Александров, който през 2018 г. зверски уби приятелката си Дарина и дъщеричката им - едногодишната Никол. По думите на Марковски стореното от Викторио е морална лудост.

"Абсолютно груба съдебна грешка. Убиецът може и да изглежда добре, но всъщност няма никакви ценности”, коментира Марковски. Според него присъдата трябва да превъзпита. "Това наказание е твърде леко. Присъдата трябва да е знак и за други, склонни към подобни жестоки престъпления. Освен това да е възпитаваща", категоричен бе адвокатът.

"Никога пострадалите не могат да бъдат удовлетворени от присъдата. Степента на страданието е много важна. Тази присъда не може да бъде необходимата за обществото присъда. Законът дава възможност за присъда 20, 30, че и доживотен затвор без замяна и доживотен затвор със замяна. Присъдата трябва да е справедлива и разумна, а тази не е", каза още Марин Марковски в интервю на бТВ. Адвокатът смята, че другите инстанции няма да се съобразят с първоначалната присъда. Той подчерта, че трябва да се има предвид жестокостта да се отнеме животът на невинно едногодишно дете, което е спяло и е било напълно беззащитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай