Мариус Донкин с трогателно сбогом за Бахчеванова

Стотици се простиха с голямата актриса

Мариус Донкин с трогателно сбогом за Бахчеванова | StandartNews.com

Десетки близки, приятели и колеги се стекоха днес в Народния театър "Иван Вазов", за поклонението пред голямата актрисата Виолета Бахчеванова,която си отиде на 86-годишна възраст на 23 август, година след кончината на съпруга си Васил Стойчев, с когото бяха неразделни и на сцената, и в живота.

"Не преживя да бъдат разделени, просто угасна, тръгна си след него", споделиха техни близки.

Виолета Бахчеванова отдаде 33 години от живота си на сцената на Народния театър "Иван Вазов", където създава емблематични роли в повече от 50 спектакъла в класически и съвременни, чуждестранни и български пиеси под режисурата на водещи имена в българския театър.

Публичният ѝ дебют на първата ни сцена е през 1961 г. с ролята на Мария Десислава в "Иван Шишман" от Камен Зидаров в постановка на Николай Люцканов, която се играе 315 пъти - своеобразен рекорд за най-дълго играната главна женска роля в историята на Народния театър.

"Когато говорим за Виолета Бахчеванова, няма как де не споменем и съпруга й Васил Стойчев. Те бяха неразделни - в работата си, в грижата си към всичко друго и към живота си, и в любовта си", каза пред камерите на bTV директорът на Народния театър Мариус Донкин.

"30 години й беше отнето правото да бъде на сцената", със съжаление допълни той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай