Манолова: Няма да правя партия, вече съм адвокат

Създава гражданска платформа, в която да се предлагат идеи за борба с авторитарния режим, посочи тя

Манолова: Няма да правя партия, вече съм адвокат | StandartNews.com

„Вече съм адвокат, имам кантора, два пъти в месеца ще давам безплатна консултация. Това е моята професия“. Това обяви пред БНТ загубилата изборите за кмет на София Мая Манолова.

Тя отрече, че ще прави нова партия.

„С моя екип продължаваме обединението на гражданите на демократични принципи. Това ще е гражданска платформа“, посочи тя за бъдещите си планове.

Манолова коментира, че до няколко седмици екипът ѝ ще е готов да представи и каузите на гражданската платформа.

На въпрос дали ще подкрепи партията на Слави Трифонов, тя не отговори, а продължи да обяснява за създаването на гражданската платформа.

„Искам да създадем място, в което хората да предлагат идеи за борба с авторитарния режим“, посочи Манолова.  По думите ѝ в гражданската платформа ще идват хора без партийни пристрастия, които да не се делят на леви и десни. Същевременно обаче тя коментира:

„Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя за малко не беше победена. Видя се и как може да бъде победена - чрез обединение на гражданите, на леви и десни, на безпартийни, на хора, които стоят на ценностите на демокрацията“.

Бившият омбудсман коментира и прегласуването на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Като проблем с избора тя посочи липсата на алтернатива. „Състезание с един кандидат не е състезание“, посочи тя. Точно това бе и мотивът на президента Румен Радев да не подпише указа за назначаването на Гешев на поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай