Мангъров потъна в скръб. Загуби най-близкия си човек

Майка му почина на 101 години

Мангъров потъна в скръб. Загуби най-близкия си човек | StandartNews.com

Майката на доц. Атанас Мангъров е починала на 13 август на 101-годишна възраст. Скръбната вест съобщи самият той в своя фейсбук профил, предаде „Ретро”.

Доцентът успял да изпълни последното желание на своята майка Елена, което било да я заведе на море. Тя навърши 101 години през април. Майката на имунолога също бе известна лекарка и дълги години е била шефка на детското отделение в болницата в Стара Загора.

Медицина завършила в Загреб, Хърватия. Д-р Мангърова, известна и с моминската си фамилия – Костова, приживе са радваше на трима внуци и една правнучка. Столетничката бе заможна, но не живееше в помпозен лукс. В края на дните си тя обитаваше прословутия апартамент на Мангъров за милион на столичната ул. „Оборище“, който се намира в съседна кооперация на тази на примата Лили Иванова. Д-р Мангърова с покровителството на сина си го закупила през 2005 г. не от кого да е, а от децата на Апостол Карамитев. Любопитна подробност е, че жилището е принадлежало на актьора, но синът му Момчил и дъщеря му Маргарита, по онова време емигранти, сметнали, че нямали нужда от него.

Д-р Елена Мангърова е родом от Ивайловград, но прекарва по-голямата част от живота си и професионалната си кариера в Стара Загора, затова мнозина я смятат за заралийка до края на живота ѝ. Тя произлиза от известна фамилия, а нейният баща е бил свещеник, който свалял расото заради бялата престилка, защото бил едновременно с това и педиатър. Приживе майката на Мангъров разказваше, че понеже били 5 деца, се налагало да си помагат. Първо тя работела, за да помага на единия си брат да завърши медицина, после той изкарвал пари и давал на нея.

За дългогодишната си лекарска практика тя успяла да натрупа солидно богатство. След кончината ѝ наследството ѝ ще бъде поделено между сина ѝ и тримата внуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай