Мангъров пак се завъртя - за ваксините

Нова порция критики от доцента

Мангъров пак се завъртя - за ваксините | StandartNews.com

Доц. Атанас Мангъров, който има собствено мнение по всички въпроси за коронавируса и битката с него, пак се завъртя на 180 градуса. този път за ваксините.

ВИЖ ОЩЕ: Мангъров стана математик. Криви ли са сметките му?

След като на 30 декември обяви, че няма да се ваксинира, сега се оказа най-големия радел на бързата и масова имунизация. В края на миналата година Мангъров изтъкна две причини да не си сложи инжекция - защото е прекарал Ковид-19 и има антитела. Втората била, че нямал достатъчно информация какво има във ваксината и било много рисково да се ползва масово.

Новият щам бързо ще довърши започнатото от стария, докато се натуткаме с ваксините, отправи поредната си критика днес доцентът.  Трябва да си направим сметка колко ваксини ни трябват, защото вирусът няма да ни чака, той ще си върви. Опасявам се, че когато дойдат всичките ваксини, една значителна част от тях най-вероятно ще се окажат излишни", каза той в интервю за БНР. Според него било излишно да се хвърлят пари за антигенни тестове на учителите. Държавата трябва да хвърли едни много по-големи пари, за да установи каква част от населението се е срещала с вируса и тогава да прецени колко ваксини трябват на българите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай