Максим Стависки на линия! Мощна атака срещу Путин

Работата на спортистите не е в политиката

Максим Стависки на линия! Мощна атака срещу Путин | StandartNews.com

Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Максим Стависки призна пред руските медии, че с Албена Денкова са имали предложения да се занимават с политика преди години, предаде Спортал.

На 18 март много руски спортисти присъстваха на концерт-митинг на стадион "Лужники" в Москва, който беше посветен на годишнината от присъединяването на Крим към Русия. Сред тях бяха фигуристите Никита Кацалапов и Виктория Синицина, плувецът Евгений Рилов, скиорът Александър Болшунов и други. Постъпката им беше разкритикувана доста широко в различни медии.

"Условно, Никита Кацалапов или друг спортист отива на митинг в Лужники? Това означава, че той се замесва до уши в политиката и трябва да понесе тежестта на последствията. Когато с Албена Денкова приключихме кариерата си в България, вече бяхме световни шампиони след 2006 година, много хора ни предлагаха да се присъединим към някоя партия.

И те ни предлагаха не по телефона, а имахме много различни срещи. Мнозина са се опитвали да ни агитират, но от самото начало ние заехме линията, че отказваме да участваме в каквито и да било политически събития. Т.е. подкрепяхме идеята, че сме извън политиката. Като влезеш в политиката, представлявай определена партия, половината хора определено ще те намразят, защото са противници на тази партия. Това също е неприятно и не е необходимо. Ние бяхме любимци на всички в България", казва Стависки в интервюто.

" Но да излезеш публично да защитаваш нечии интерес - тогава трябва да напуснеш спорта и да го защитаваш. Не можеш да седиш на два стола. Веднъж Наталия Линичук ни каза: Вие сте спортисти, гледайте си работата. Аз съм треньор, ще си гледам моята. Ясно разпределение", добави Стависки за телеграм-канал Нате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай