Махат "перките" от "Графа", Крусев с обвинение

Нищо не съм решавал еднолично, обяви бившият зам.-кмет

Махат "перките" от "Графа", Крусев с обвинение | StandartNews.com

Каменните ограничители покрай част от трамвайните линии по софийската улица "Граф Игнатиев", станали известни повече като "перките", са премахнати и вероятно ще бъдат сменени с други. Съоръженията във формата на триъгълни призми бяха оприличени  на перки на акули и надгробни камъни и събудиха въображението на зевзеците в социалните мрежи, както и недоволството на всички, които оспорват ремонта.

Проектантите на обновяването на улицата и пространствата около нея трябва да изберат друг начин да предпазят пешеходците от минаващите мотриси. От общината обясниха, че когато бъдат избрани новите ограничители, първо ще бъдат показани на медиите и след това ще бъдат поставени на място. Вероятно, за да се види първо обществената реакция и след това да се преминава към монтирането им, пише mediapool.bg.

От "Московска" 33  добавят, че проектантите от студио "А.Д.А." сложили предизвикалите подигравки "перки", за да видят как ще изглеждат. Затова и работниците не ги закрепили трайно. Сега решили, че ще се търси друго решение. "Експериментът" с "перките" нямало да се плаща от общинския бюджет, увериха от местната власт.

Ограничители обаче трябва да бъдат сложени, тъй като за това настоявали от пътната полиция. Решението какви точно да са ограничителите е на проектантите и се одобрява от общината.

Миналата седмица един от проектантите на проекта - арх. Радомира Методиева, обясни, че триъгълните ограничители били избрани, за да са неудобни за сядане и устойчиви на вандализъм. Те обаче предизвикаха критики не само заради външния си вид, но и за това, че човек лесно може да се спъне в тях 

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев, който хвърли оставка заради разследване срещу него заради част от ремонтите в столицата, пък заяви пред журналисти, че винаги се е водил от интересите на общината и всички решения, които е вземал, не са били еднолични. Крусев дойде с адвокат в Националната следствена служба (НСлС).

Няколко минути по-късно той излезе от следствието, където му повдигнаха обвинение за длъжностно престъпление заради ремонта на трамвайния релсов път на "Графа".

Връчиха ни обвинението за престъпление по служба, обясни адвокатът на Крусев – Менко Менков. Защитникът добави, че в постановлението се твърди, че са нарушени служебните му задължения и че е променил условията на обществената поръчка.

"Като в постановлението не се твърди да са настъпили, каквито и да било вредни последици, а че са могли да настъпят такива. Тепърва ще се уточнява какво се има предвид под това понятие", подчерта Менков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай