Любов с Моника Белучи в "Люмиер"

Новелите "Вера" и "Космос" с Ицхак Финци в "Киномания"

Любов с Моника Белучи в "Люмиер" | StandartNews.com

Любовни истории с Моника Белучи, Джъд Лоу и още много световни звезди ще гледаме във филмовата програма по време на Салона на изкуствата от 9 май до 26 юни. Изборът на "Киномания представя" се фокусира върху три ленти, които зрителите ще могат да гледат на 19, 20 и 21 април в кино „Люмиер”.

„360” е първото заглавие от поредицата с Антъни Хопкинс, Джуд Лоу, Рейчъл Уайз и Бен Фостър. Филмът е съвременна любовна сага разказана чрез истории на няколко ярки герои от различни градове и държави.
На любовна тематика е и френско-италианската продукция „Това лято”, заснета в двата най-романтични града в света – Париж и Рим. Филмът деликатно и стъпка по стъпка проследява връзката между художник и актриса, в чиято роля е италианската икона Моника Белучи. Неин партньор е французинът Луи Гарел, син на режисьора на филма - Филип Гарел.

Скандалният Емир Кустурица този път ще гледаме в ролята на актьор в лентата „7 дни в Хавана”. Филмът обединява усилията на 7 режисьори, които представят уникалния си поглед към познато (и не толкова) място като Хавана и разказват любопитни истории. Те са пречупени през различните гледни точки на Бенисио дел Торо, Лоран Канте, Гаспар Ное, Пабло Траперо, Елиа Сюлейман, Хулио Медем и Хуан Карлос Табио са седмината.
Българското кино в рамките на Салона е представено от два филма, "Вера" и "Космос" на Лиза Боева (режисьор, оператор и сценарист на филма) и Ицхак Финци наа 22 май в „Люмиер”.
Игралната новела "Вера" получи "Златен витяз" на кинофестивала в Омск. "Цялата история се развива в един ден, в който героят получава писмо от Вера, че тя ще пристигне. Подходът е малко детективски – не става ясно ще пристигне ли или не, коя е тя, съществува ли изобщо... Чакаме Вера да се появи", обяснява идеята си режисьорката. Освен персонажа на Ицхак Финци, главен герой във филма са и места, нарочени за люлка на световната култура като Париж и Флоренция. "За нас "Вера" беше експеримент. Той е нетрадиционен като разказ и картина, знаехме какво трябва да направим, но не знаехме какво ще се получи и как ще го приеме публиката", допълва авторката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай