Лятно време във вторник, застудяването иде в сряда

Максимални температури между 27° и 32°, в София около 27°

Лятно време във вторник, застудяването иде в сряда | StandartNews.com

Предимно слънчево ще бъде времето във вторник. След обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. В сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който привечер в западната половина от Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Топло с максимални температури между 27° и 32°, в София около 27°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След пладне над масивите от Западна България облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, по билата от северозапад; привечер ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра около 12°.

През нощта от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух. Ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. В сряда облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има валежи, придружени от гръмотевици, главно в Централна Северна България явленията ще са по-интензивни, а в планините над около 1800 метра ще вали сняг.

В четвъртък по-значителна облачност и превалявания ще има в източните райони. В Западна и Централна България вероятността за валежи е малка, а облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще отслабне, но температурите ще се понижат чувствително, в четвъртък в повечето места минималните ще са между 4° и 9°, максималните - от 17° до 22°.

В петък все още превалявания са възможни в крайните югоизточни райони. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, ще започне повишение на температурите.

В събота ще бъде предимно слънчево и затоплянето ще продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай