Лошо време в събота, но предстои сериозна промяна

Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 10°

Лошо време в събота, но предстои сериозна промяна | StandartNews.com

Времето ще се задържи облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд, по-значителни в югозападните райони и Родопите. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 10°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток, който ще отслабне и вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно и на отделни места е възможно да преръми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя сутринта облачността ще е все още значителна, на отделни места в Западна България със слаби валежи от дъжд. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще е слаб от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните - между 10° и 15°. В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време. На места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат с два-три градуса. По-късно през деня вятърът ще се усили, от югозапад ще се увеличи и средната и висока облачност, ще започнат валежи от дъжд. През следващите дни ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще проникне относително студен въздух, температурите ще се понижат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 6° и 11°. Във вторник има повишена вероятност на места в Западна и Централна България валежите да са значителни по количество, а в сряда и четвъртък ще са по-слаби и на по-малко места. В планините над 1300 - 1400 m ще вали сняг. В петък облачността ще се разкъсва, все още на отделни места, главно в Западна България, ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са около нулата, а максималните - между 10° и 15°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи