Лошо! Политолог прочете присъдата на БГ армията

Каза и какво трябва да направи НАТО

Лошо! Политолог прочете присъдата на БГ армията | StandartNews.com

"Дори най-близките съюзници на Москва - малкото, които са останали - не смятат да признават тази териториална промяна, която се кани президентът Путин да обяви в близките часове. Дори и Беларус вероятно няма признае един такъв акт.

Можем да очакваме от международната общност, че няма да признае резултатите от тези референдуми, организирани от руските окупационни власти.

Т.е. от международна правна гледна точка тези четири области ще продължат да бъдат част от Украйна. Това е повече от сигурно".

Това заяви пред БНР Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество.

Анализаторът посочи, че решението на Путин трябва да се тълкува като стъпка към ескалация на конфликта:

"Да даде знак, че смята да вдигне залозите в този конфликт, надявайки се, че отсрещната страна може да се откаже, като видят колко висок е станал залогът. Украйна няма как да се откаже, защото съществуването ѝ е поставено на карта.

Може би идеята на Путин е, че западните съюзници, ще започнат по-малко да изпращат оръжие и да подкрепят Украйна. Почти сигурно е, че и в това си намерение Путин няма как да успее. Има декларирана решимост от съюзниците на Украйна да продължат да я подкрепят до победен край във войната".

"Не можем да очакваме Русия да нанесе удар на държава от НАТО, тъй като виждаме, че тя не се представя добре на бойното поле и не може да се справи с Украйна, не е логично да поема риск да воюва с НАТО. ... 

Тази война сигнализира, че Българската армия не е достатъчно модерна и не е достатъчно добре въоръжена. Както и че България, а и другите страни от НАТО ще трябва да инвестират повече, да задели по-голям обществен ресурс за отбраната си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай