Лоши новини за собствениците на стари коли. Експерт се произнесе

Ще увеличат ли данъците

Лоши новини за собствениците на стари коли. Експерт се произнесе | StandartNews.com

Да се увеличат данъците за старите автомобили с до 80%, за да се използват по-малко у нас. Предложението е на Министерството на иновациите и растежа. Работеща ли е обаче подобна идея?

Според автомобилният експерт и автор на един от най-известните блогове за автомобили Филип Лазаров всички предложения, свързани с коли и шофьори, идват от експерти в кавички, които реално не разбират от автомобили. По думите на експерта кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява въздуха повече от такава, произведена през 2005 г. „Това трябва да го реши ГТП, а не човекът с калкулатора”, категорично заяви Аврамов в ефира на „Пресечна точка”. Той е убеден, че най-важен в случая е контролът.

Аврамов твърди, че подобна мярка няма да даде резултати. Според него ще е по-ефективно да се стимулира купуването на електрически автомобили чрез намаляване на цената им. „Това, че паркират безплатно в синя и зелена зона е добра мярка”, смята автомобилният експерт. Той е категоричен, че поставянето на газови уредби също трябва да бъде стимулирано от държавата.

Експертът препоръча да избираме кола практично, а не по красота и с емоция, за да ни служи спрямо нуждите ни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Sabrina Salerno
преди 1 седмица

Незнам мъж ли сте, жена ли, Агенция Стандарт. Опитайте да намерите някакви по-адекватни становища. Като начало в целия нормален, бял и цивилизован свят данъците на колите се определят предимно от мощността на колата. Тук дигат данъците на Рено Клио 2000 г. 1,2 литра, което замърсява в пъти по-малко от некой Мерцедес, BMW или Ягуар 2022 г. с кубатури от 3,8 литра и нагоре... Да не говорим, че никой не му пука с кво точно келеша на 21 години си е купил колата за над 100 000 лева

Откажи
Пламен
преди 1 седмица

Разходи се до първата община и попитай какви данъци се плащат за това Рено 1.2 и го сравни с данъка който се плаща за Мерцедес, БМВ и Ягуар 2022 и тогава пиши.Само като чуеш сумата и ще разбереш , че не си права.

Откажи
Петров
преди 1 седмица

Ще ядете дървото зелени копелета!

Откажи
Майкъл
преди 1 седмица

Какъв Аврамов , Лазаров е блогъра. Пишете правилно имената,иначе и артистите ще станат авто експерти.

Откажи