Шамар от МВР. Как ни попариха за Турция

По въпроса с личните карти

Шамар от МВР. Как ни попариха за Турция | StandartNews.com

МВнР охлади радостта на милиони българи, които се зарадваха, че ще ходят до Турция само с лични карти.

Българите ще пътуват до Турция само с лични карти, но това няма да стане веднага, съобщиха от МВнР.

Припомняме, че по-рано днес всички българи, тръгнали към Турция, ликуваха. Причината беше декретът на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, обнародван днес в Държавен вестник. С този декрет се въвежда възможността граждани, които притежават лични карти, издадени от Република България, да пътуват безвизово до Република Турция за 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период, с цел туризъм или транзит, предаде Марица.

"Въпреки това, към настоящия момент все още не са получени допълнителни указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, като не е посочен и конкретен срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани", заявиха от българското Министерство на външните работи.

Предстои да бъдат уточнени допълнителните указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, както и конкретният срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани", съобщават още от ведомството. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай